FAQ - Swan Short Stay

In de lente van 2015 zijn we gestart met het verhuren van woningen in Tilburg en kwamen we tot de ontdekking dat er veel vraag bleek naar gemeubileerd huren.

Inmiddels bestaat ons aanbod uit meer dan 70 volledig uitgeruste woningen. Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Zo kunt u bij ons voor kortere of langere periodes huren. Onze collega’s staan voor u klaar om het tijdens uw verblijf zo makkelijk mogelijk te maken. Ons doel is daarbij u te verwelkomen, uw zorgen over te nemen en u thuis te laten voelen.

Wanneer er gesproken wordt van short stay, bedoelt men dat een woning voor een korte periode gehuurd wordt. Dit in afwijking van het ‘gangbare’ huren, dat vaak voor onbepaalde tijd gebeurt. Wij bieden alleen short stay aan op basis van ‘all-in’ huur.

Onze woningen zijn op basis van all-in huur met flexibele huurperioden. Daarvoor zijn ze modern gemeubileerd en gestoffeerd en is de huurprijs standaard inclusief GWL, televisie en internet. Verder zijn ze voorzien van vaat- en wasmachine, droger, televisie, keukeninventaris, bedden en linnengoed.

Om korte termijn huur mogelijk te maken, zijn alle woningen dus modern gemeubileerd, gestoffeerd en voorzien van inboedel. Daarbovenop hebben we zaken als gas, water, elektra, televisie- en internet vooraf voor u geregeld. Op deze manier kunnen we u op maat bedienen. ‘Ontzorgen’ is daarbij ons uitgangspunt.

Normaal gesproken is de minimale huurperiode één maand. Mocht u voor een kortere periode op zoek zijn naar woonruimte, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen voor een huurperiode op maat.

Nadat er wederzijds contact is geweest en een zekere mate van vertrouwen is opgebouwd, sturen wij u per e-mail de huurovereenkomst en de algemene voorwaarden toe. Deze kunt u dan rustig doornemen en bij akkoord getekend per e-mail aan ons retourneren.

Normaal gesproken kunt u zich inschrijven bij de gemeente Tilburg. Let wel: na het einde van de huurperiode dient men een bewijs te tonen van uitschrijving. Daarna wordt de borg geretourneerd, mits de woning schadevrij en schoon is achtergelaten.

Wij vragen u vooraf een borg te betalen. De hoogte van de borgsom is afhankelijk van de huurperiode en de woning waarin u verblijft. Als u bij vertrek de woning heeft achtergelaten zoals u hem bij aankomst kreeg opgeleverd, schadevrij en schoon, dan retourneren wij de borg binnen twee weken na uw vertrek.

U wordt verzocht met bankoverschrijving te betalen. Daarnaast accepteren wij ook betaling met de volgende creditcards: Master Card, Visa en American Express.

Bij uitzondering kunt u bij aankomst betalen. Dit kan middels pintransactie, via PayPal of met creditcard.

U krijgt elke maand een factuur van de Stichting Swan Cliëntengelden, die de huurpenningen incasseert namens alle belanghebbenden.

Door ons aanbod van flexibele huurperiodes kan bij voorbaat geen prijs worden vastgesteld. Neem daarvoor alstublieft contact met ons op.

Belastingen mogen nooit in de servicekosten worden opgenomen, omdat het geen service is die de verhuurder aanbiedt.

De aanslagen afvalstoffenheffing en rioolheffing gebruiker worden in de praktijk door de gemeente vaak opgelegd aan de eigenaar/verhuurder. De eigenaar/verhuurder kan het aanslagbedrag dan echter doorberekenen aan de huurder. In het geval dat rioolheffing is gesplitst in een eigenaars- en een gebruikersdeel, mogen beiden worden doorberekend aan de huurder. Waterschapsbelasting mag eveneens worden doorberekend aan de huurder.

Gemeentelijke belastingen betaalt de huurder als die zich heeft ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente. Als een huurder zich niet inschrijft, betaalt de eigenaar.

Graag horen wij van u wanneer u op de locatie arriveert. Wij zijn dan ter plaatse voor een persoonlijk welkom, toelichting op de faciliteiten, informatie over de omgeving, huisregels en overdracht van de sleutel van uw nieuwe thuis.

Bij sommige woningen wel, bij anderen niet. Plaatst u alstublieft een speciaal verzoek voor huisdieren bij uw aanvraag.

Als u belangstelling heeft getoond om via ons een woning te huren, wordt u gevraagd een formulier in te vullen met persoonlijke gegevens, zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. We gebruiken deze informatie alleen om u een offerte of huurovereenkomst te sturen. Persoonlijke informatie wordt verwijderd uit ons systeem wanneer geen huurovereenkomst tot stand komt of zodra een huurovereenkomst beëindigd is.